A MEDITÁLÁS LÉNYEGE

Ha változtatni szeretnél az életeden kezd a meditálással. Csendesítsd le az agyad követeléseit. Az agyunk állandóan pörög és a jelenlegi életforma ahogy élünk, erre is ösztönöz minket. Akárhova megyünk, agyunkat mindenhol bombázza a zaj és a zene, minden üzletben, bevásárló központban. Azután hazamegyünk és bekapcsoljuk a tv-t. Mikor adjuk meg végre magunknak azt hogy kikapcsoljunk és élvezzük a csendet? A sok elektronikai termék csak arra jó, hogy elvegye a figyelmet arról kik is vagyunk valójában.

A meditálás nem csak lelassítja az agyi tevékenységet, hanem a vérkeringésnek és vérnyomásnak is jót tesz. A folyamatos és szabályos légzésritmus sok fizikai problémára is orvosság lehet. Napi 15-30 perc reggeli meditálással indítva, egész más napod lehet. Úgy érzed több az energiád, jobb kedvűbb vagy, kevésbé reagálsz mások megjegyzéseire. Sok ember persze erre rögtön azt mondja “Erre nekem nincs időm”. Megérteném ezt ha így lenne, ha arra sem lenne időnk, hogy a tv előtt órákig üljünk, amire mindent lehet mondani csak éppen azt nem, hogy használ és fejleszt. A meditálás az első lépés arra hogy elvezessen az igazi énedhez és ahhoz, hogy lásd az igazi világot.

                    HIGHERSELF

Személyes tapasztalatból tudom, hogy ez a másik világ létezik és amióta először éreztem ezt, azóta vagyok vele tisztában, hogy a világ amiben fizikálisan élünk az nem más, mint egy illúzió. Mi nem robotnak születtünk ide, hanem szabad embernek. A lelkünk mélyén ezt érezzük is. De megalkottunk egy olyan világot ahol a technikára és gépekre bíztuk magunkat és ez elvette a figyelmünket arról, hogy érezzük az igazi énünket. A gépek és technika által irányítottakká váltunk. 

Belső alkotó képességünket azonban újra elő tudjuk hívni és ezzel az ősi módszerrel többet tudnánk alkotni, mint bármi amit eddig tettünk. Ez az alkotó képesség az érzelmeken alapul és arra vár, hogy végre alkalmazzuk. Ami kell hozzá az szeretet, béke a lelkünkben és megértés másokkal szemben, ítelkezés nélkül. Sok nagy mesterünk és tanítónk volt erre a technikára de mi nem hallgattuk meg őket.

A vallások által még inkább eltávolodtunk attól, hogy ez a miénk legyen. Nyugodtan állíthatom, hogy egyetlen vallás sincs a földünkön ami az igazat tanítaná nekünk. Miért nincs? Mert mindegyik a kontrollon alapul és nem a szereteten. Ha a Vatikán által hirdetett álszent vallás igaz lenne, akkor nem a Shell olajtársaságba és a Generel Electric cég fegyvergyáraiba fektetnék be azt a pénzt, amit az emberektől adományok címén kicsalnak. Ez a korrupt, hazug egész világot félrevezető szervezet nagyban hozzájárul a földünkön történő háborúkhoz, járványokhoz, éhezéshez és nyomorhoz. A katolikus egyház kapzsisága már ott tart, hogy az élelmiszeripari termékekbe bekerülő vegyi mérgeket szabályozó szervezet, a „CODEX ALIMENTARIUS” székhelyét is Vatikánból irányitják. Egyetlen egy irányzat van ami tisztában van ezzel (igaz ez  nem vallás hanem életfilozófia) a Budhizmus. Ők értik ezt az energiát és ők azok akik segítenek ezt az energia egyensúlyt fent tartani a földön. Az elmúlt években kialakult New Age filozófiák közelebb vannak a valósághoz, mint a több ezer éves keresztény tanítások, melynek nevében emberek millióit ölték meg a sötét középkor és a keresztes hadjáratok alatt. Ezek az újonnan kialakult filozófiák az élet és a természet szépségét, a szeretetet és az egymással békében való együttélést  hírdetik.  

 

 DALAI LAMA

„Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent: az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben: Úgy él mintha soha nem halna meg, és aztán úgy hal meg, hogy soha nem is élt igazán.”

Mindenkinek magának kell megtalálni a lelki békéjet. Minél több olyan emberrel lépsz kontaktusba, akik ezt elérték vagy legalább is ezen az úton járnak, annál jobban érzed majd azt, hogy a földünket béke és szeretet veszi körül. A világunkat mi formáljuk és nem fordítva. Tedd meg tehát az első lépéseket hogy lecsendesítsd magadban a zajos, mindent iranyítani akaró, mindent tudni akaró szörnyeteget, amit ego-nak hívnak. Az ego-t a túlélés akarata működteti. Ne túlélő legyél, hanem élő! Mi értelme az életednek ha állandó túlélő módban élsz? Túlélni a mai napot, a munkahelyed, a bankod, a politikai vezetőid nyomásait. Mi az értelme az életednek ha az egész egy hosszú szenvedés, örök harc önmagaddal? Találd meg önmagad! Ha nem tudod milyen úton idulj az elején, ajánlom Stuart Wilde - A halhatatlan énünk című könyvét. Ő az az ember, aki mindent feladott az életében ami nem a spirituális fejlődését segítette, viszonzásul mindent megkapott amire igazán szügsége volt. Igazi példakép azoknak, akik a szeretet és a béke útját járják.

ILLÚZIÓ VAGY VALÓSÁG

2005. decemberében elkezdtem egy szervezet tisztító diétát, ami abból állt, hogy semmilyen húst, alkoholt, koffeint és cukrot nem fogyasztottam 3 hónapon keresztül. Időnként beiktattam olyan napot, amikor semmit nem ettem csak gyümölcs leveket ittam. Nem néztem televíziót, nem hallgattam rádiót és nem olvastam az újságok rémhíreit. Minden reggel 30-60 perc meditálással kezdtem a napot. Én a théta metronom meditálást találtam a legmegfelelőbbnek a magam részére, hogy kikapcsoljak. Alig egy héttel a program elkezdése után, egy meditálás alkalmával olyan dolog történt velem, ami megváltoztatott bennem valamit. A hitrendszerem erős változáson ment keresztül. Sok mindent, amit előtte nem tudtam elképzelni, világossá vált számomra és már nem tartom lehetetlennek. 


Ugyan azt tettem, mint a többi reggelen. Bekapcsoltam a theta metronómot és elkezdtem meditálni. Nagyon mély szintre kerülhettem. Egy sötét helyen találtam magam. A hely borzongással töltött el. Semmi fény nem volt körülöttem, csak vak sötétség. A félelem kezdett erősödni bennem. Még sohasem éreztem ezt előtte. Megpróbáltam kijönni a meditációból, de képtelen voltam arra, hogy kinyissam a szemem. A félelem szinte pánikot váltott ki bennem. Úgy éreztem, mintha a végtelen sötét űrben lettem volna, ahol nem volt magasság vagy mélység. Próbáltam valami világosságot találni, amikor észrevettem, hogy nagyon távol, mintha egy kis fénylő pont lenne. Próbáltam közelebb kerülni a fényhez. A kis fénylő pont elkezdett közeledni hozzám. Elég gyorsan növekedett és talán 15-20 méterre lehetett, amikor észrevettem, hogy nem más, mint egy fénylő burok, amiben egy emberi alak állt. Úgy 5-8 méterre tőlem megállt. A belőle kisugárzó energiából éreztem, hogy Jézus. Nem szólt semmit, de azt az üzenetet sugározta nekem “ha segítségre van szügséged csak hívjál”. Az üzenet után elkezdett távolodni a fénypont, amíg teljesen el nem tűnt. Ott maradtam a sötétben megint. Már nem féltem, de még mindíg nem tudtam elmenni erről a helyről. Azt az üzenetet bocsájtottam ki  “Jézus segíts, hogy kijussak innen”. A kis fénypont elkezdett közeledni és néhány méterre tőlem megint ott állt Jézus. A következő pillanatban eltűnt ő is és a sötétség is megszűnt körülöttem. Egy hosszú, világos teremben találtam magam. Egy folyosón sétáltam végig, két oldalt rengeteg emberi és nem emberi lény volt. Mindegyikükből az sugárzott “ha segítségre van szügséged, csak hívd bármelyikünket”. A lények között felismertem Kuan Yin és Buddha alakját is. Amikor minden eltűnt körülöttem éreztem, hogy már képes vagyok kinyitni a szemem és kijönni a meditációból.

TÖBB KÉRDÉS IS FELMERÜLT BENNEM EZUTÁN AZ ESET UTAN.

MIÉRT ÉPPEN JÉZUS JELENT MEG NEKEM? NEM VAGYOK VALLÁSOS, TEMPLOMBA SOHA NEM JÁROK, SOHA NEM IS FOGLALKOZTAM JÉZUS ÉLETÉVEL VAGY A MUNKÁSSÁG
ÁVAL.

VAJON TÉNYLEG TRANS ÁLLAPOTBAN VOLTAM VAGY CSAK AZ AGYAM ALKOTTA SZÜLEMENY VOLT AZ EGÉSZ?
MIÉRT NEM TUDTAM KIJÖNNI A MEDITÁCIÓBÓL? MILYEN ERŐ VOLT AMI LEBLOKKOLT? MIÉRT?

NÉMELYIK KÉRDÉSEMRE NEM KAPTAM VÁLASZT. NÉHÁNYRA CSAK HÓNAPOKKAL KÉSŐBB.

Elkezdtem Jézus munkásságát tanulmányozni. A keresztény vallás által alkotott hazug, zavaros és félrevezetett tanítás ellenkezőjére akadtam. A pokolról, mennyországról alkotott mese csak a félelmet növeli bolygónkon. Jézus felismerte az emberben lévő univerzális erőt, amit mi sajnos nem használunk. Amíg ezt nem ismerjük fel és félelemben éljük az életünket, addig a “pokol” tényleg létezik. Azért, hogy az életünket olyan szinten éljük mint ő, drasztikus változáson kell keresztül mennünk. Hosszú tréning kell hozzá, hogy teljesen az érzéseinkre hallgassunk és agyunk követeléseit figyelmen kívül hagyjuk.

A diéta mindenféleképpen segít abban, hogy lecsendesítse az ego követeléseit. Könnyebb transz állapotba kerülni, mert az agytól megvont kontrolláló anyagok nem elégítik ki az egot, ezáltal az agy működése lelassul. A hús mérgező hatása a szervezetünkben csak a félelmet növeli, a koffeintől a szív verés gyorsul, ezáltal a szív nem tud nyugodt állapotba kerülni, az alkohol eltompít és csak mérgezi a testünket, a cukor felgyorsítja az agy működést, ami a meditálást erősen hátráltatja. Ezeknek az anyagoknak a kivonása a szervezetből segíti, hogy a meditáció nyugodt legyen és lehetőséget ad arra, hogy kifejlődjenek olyan érzékek amelyekről most még elképzelésünk sincs. Valakinek erre nem elég egy élet.

                    HIGHERSELF 2

Jézus egész életében tanult és fejlesztette önmagát, példaképe Buddha volt. Olyanná akart válni mint ő. Diétával, böjtel lecsendesítette az egoját. Ösztönei természet felettire kifejlődtek, ezáltal többször is az életét mentette meg a rá küldött gyilkosoktól. Felerősítette magát és egy magasabb dimenzió szintjén élt itt fizikai testében. Elérte, mert volt kitartása. Soha nem állította magáról, hogy ő különb ember, mint bárki más. Félelem nélkül élt. Amit tanult bátran hírdette, vállalva a következményeit még akkor is, ha primitív és félelemmel teli társadalmunk ezért megbélyegezte. Elkerülhette volna, hogy kiv
égezzék, de ő tudta, hogy az élet energia nem vész el csak átalakul egy másfajta energiává. Amit mi halálnak hiszünk az csak egy illúzió (erről egy másik meditációm alkalmával én is meggyőződtem). A fizikai test limitált képességeinek megszűnésével csak erősebb lett. Állította, hogy visszatér. Helytelenül értelmeztük amit közölt velünk. Nem is ment el. De nem fizikai testben maradt itt, hanem energiaként. Az energia, ami a kisugárzása volt most elkezd aktiválódni azokban az emberekben, akik ráhangolódnak arra a magas frekvenciára, amelyen ő létezett.

A meditációm alatt történő jelenléte kifejezi, hogy a segítség mindíg itt van, tőle és a többi mestertől, akik már leélték az életüket itt a földön és segítenek nekünk, ha hagyjuk.

A meditáció után bennem végbemenő változás jelentős volt. Elhatároztam, hogy változtatok az életformámon. Már nem érdekeltek a partik, csendesebb életre vágytam. az ismerőseim nagy része eltűnt körülöttem, mert nem találtunk semmi közöset egymásban. Tovább folytattam a meditálásaimat, ezáltal még több üzenetet kaptam. Elkezdtem foglalkozni az emberi test és lélek tanulmányozásával, energia gyógyászattal, metafizikai könyveket kezdtem olvasni, önfejlesztő tanfolyamokra kezdtem járni. Válaszul még több mindent megtudtam arról a világról, amiről sajnos nem sokat tudunk és még kevesebbet látunk.
                                                                                                                  .