HARMÓNIA A TERMÉSZETTEL

Jelen világunkban a rohanó életmód következményeként egyre kevesebb figyelmet szentelünk annak, amire a legtöbbet kellene. Ez pedig az hogy, tartsuk fenn a kapcsolatot a természettel. Forditsunk több időt arra, hogy a természet szépségeit felfedezzük. Szeressük környezetünket, az állat és növény világot és próbáljunk vigyázni a tisztaságukra. Ők ugyanolyan aktív résztvevői az életünknek és megérdemlik ezt a figyelmet tőlünk. Minden amire igazán szügségünk van az életben, az erdők, mezők, hegyek, folyók és lakóik biztostíják nekünk. A bolygónk egy élő szervezet, érez és reagál az érzeseinkre és a tetteinkre. Ő tart minket össze. Mindent amit teszünk és gondolunk, kihat rá. Ahogy bánunk vele ugyanazt tükrözi vissza nekünk. Megmutatja nekünk, mik is vagyunk és visszatükrözi nekünk a saját lelki világunkat. A föld nem a miénk ahogy hisszük, mi csak hozzá tartozunk. Mi most egy olyan időszakban élünk a földön, ami soha ezelőtt nem történt itt. Egy dimenzió váltás jön, és ez megállithatatlan. Ezt a bolygón minden élőlény érzi és tisztában is van vele. Az állatok, növények is változnak és ráhangolódnak erre a frekvenciára. Szerte a földön vadállatok sokasága megy át olyan változáson, amit mi józan ésszel képtelenek vagyunk felfogni. Játszuk a háborús játékainkat, hagyjuk, hogy az életünk minden területét irányitsák, ész nélkül hajszoljuk az anyagi javakat, amikkel az egonkat és a félelmeinket tápláljuk, miközben nem vesszük észre, hogy az élővilág körülöttünk rohamos fejlődési átalakulason megy keresztül. Itt csatolnék egy pár képet ahoz amiről beszélek.

Ennek a Costa Ricai halásznak ’Chitonak’ a legjobb barátja ’Pocho’ egy 5 és fél méteres, 475kg-os krokodil. Chito azután barátkozott össze a hüllővel miután a bal szemén meglőve találta a Prasmina folyó partján 20 évvel ezelőtt. A hüllő haldoklott. Chito felvette a hajójára és azt mondta: ”Amikor rátaláltam Pochora haldoklott, ezért hazavittem a házamba. Nagyon sovány volt, úgy 75kg. 6 hónapon keresztül adtam neki gyógyszert, halat és csirkét hogy megerősödjön. Sokat voltam vele, és mellette aludtam éjszaka. Azt akartam, hogy érezze hogy valaki szereti és nem minden ember rossz. Sok áldozattal járt ez mert minden nap vele kellett lennem. Szeretem az állatokat, különös szeretetet érzek azok iránt amik szenvedésen mentek keresztül." Évek teltek el amire közel kerültek egymáshoz. "Rájöttem, hogy hallgat a nevére és amikor hívom odajön hozzám. Egy alkalommal levittem a közeli tóhoz, majd megfordultam és elindultam haza. Pocho kijött a tóból és hazáig követett. Rájöttem hogy a hüllő ragaszkodik hozzám”. De amikor a halász legközelebbi alkalommal félelem nélkül bement a vízbe az óriás hüllővel az elborzadt családja még nézni sem tudta. Ezután akkor ment fürödni a krokodillal, amikor a családja aludt.

A képek magukért beszélnek. Ennek az óriás hüllőnek és embernek az energia szintje sokkal magasabb frekvencián rezeg mint az átlagos. Amint le tudjuk győzni a félelmet magunkban, olyan magas frekvencián kezdenek rezegni a testünkben lévő atomok, amit még az állatok is megéreznek. Az irántuk érzett szeretet érzése ezt a reakciót váltja ki belőlük.

És ez nem az egyetlen eset. Egyre több ember és vadállat hangolódik rá erre az új frekvenciára.

Az állatok, növények és emberek közötti harmónia egy fontos lépés a fejlődésünk történetében. Ha megtanuljuk tisztelni a természetet és lakóit valamint egymást, megnyílik egy másik világ kapuja előttünk.

Akadtak, akik ezt bebizonyították nekünk, mint például Steve Irwin (a Crocodile Hunter) aki szinte természetfeletti dolgokat mutatott be az állatvilág területén. Abszolút félelem nélkül (de mély tisztelettel) kezelte a legvadabb állatokat is. Soha sem félt a haláltól és minden erejével arra öszpontositott, hogy védje az állatvilág tagjait. Rezervátumokat és alapítványokat hozott létre a föld különböző országaiban, állatok védelmére. Hatalmas területeket vásárolt ahol százezrével ültetett új fákat, hogy az állatvilág tagjai egészségben és békében éljenek egymással.


Steve Irvin

De nem kell messzire menünk, mert magyar vonatkozásban is találunk hősöket, akik az állatvilág védelme terén elért eredményeiért elismerést érdemelnek. A Noé Állatotthon megalapítója Matuschek Zoltán, aki minden vagyonát abba tette bele és egész életét annak szenteli, hogy az állatokat védje és oltalmazza, legyen az házi vagy vadon élő. Állat otthonában az állatok egészségben és megértésben élnek egymással. Soha nem tapasztalt dolgokat láttam azáltal, amint a rókák, borzok, mosómedvék kutyák (köztük még a rókavadász tacskók is) együtt játszanak. Madarak és macskák egy fedél alatt élnek békességben. Ha többet akarsz tudni erről a helyről megtalálhatod a www.noeallatotthon.hu cimen.

NYUNYU

NOE ALAPITVANY

Saját magam személyes tanúja voltam mindkét említett ember munkásságának, alkotásának, és csodálattal adózom nekik a kitartásukért. Ilyenek azok, akik utat mutatnak nekünk abban, hogy megértsük egymást és környezetünket. Akik a semmiből indulva önzetlenül és odaadással megalkotnak valamit, amit elképzelni is nehezen tudunk.

Pedig az erő mindegyikünkben megvan, csak észre kellene venni és nem hagyni, azt hogy az anyagiak utáni hajsza erről elvegye figyelmünket.

ÉLD AZ ÉLETED MINDENKI JAVÁRA: 

Alkoss  meg  egy környezetet magad körül, ahol emberek és állatok békében és
harmóniában élnek egymással.

Mutass megbecsülést embertársaiddal szemben. Legyél mindíg őszinte és igazságos.

Légy segítőkész és kedves, amerre csak jársz.

Mindíg tedd azt ami helyes. Vállald a felelősséget a tetteidért.

Bánj jól a bolygónkal, hangolódj rá a frekvenciájára és légy hálás azért amit nyújt neked. Fedezd fel a természet szépségeit.

 Oserdei meditalas

Nézz utána a szellemi és testi épségednek. (Rendszeresen meditálj, hogy lecsendesítsd a gondolataidat és megtaláld a    kapcsolatot a magasabbik   éneddel). Tisztítsd meg testedet a vegyianyagoktól, mérgektől (alkohol, hús, cukor, koffein és genetikusan módosított vagy hormonkezelt anyagoktól).

Mindíg az emberiség érdekében cselekedj.

Használd a természet által nyújtott tiszta energiaforrásokat, a szél és napenergiát.

Add meg magadnak az időt, hogy olyan dolgokat alkothass meg magad körül amiket szeretsz és ami kifejezi az érzéseidet.

Taníts másokat, hogy éljék ezt az életmódot.