Cukor  (Szacharoz)

A  finomított cukor az egyik leggyilkosabb anyag amit bevihetünk a szervezetünkbe. Szénhidrátnak van kikiálltva, de valójában nem az. A szénhidrátok vitaminokat és ásványi anyagokat is adnak a szervezetnek, de a cukor egy halott kalória. Ráadásul vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket von el a szervezetből. A szervezetben savasodást okoz, aminek hatására a szervezet  nagy mennyiségben von el magából  kálciumot a sav-bázis egyensúly megtartására. A kálcium létfontosságú lenne hogy erősítse a fogakat és a csontokat.

A máj feladata, hogy a cukrot tárolja. Azonban, ha a máj már nem tudja a felhalmozódott cukrot feldolgozni akkor azt zsírsavak formájában visszajuttatja a vérbe, ami elszállítja a has, csípő, mell és combok tájékára. Amint ezek is feltöltődnek zsírsavakkal, eljut a szívhez és a vesékhez. Ekkor kezdődnek a komolyabb problémák. A vércukor szint növekedésével a vérnyomás változni kezd a szövetek növekedése lelassul és eldeformálódik. Elkezdenek elszaporodni a fehérvérsejtek. A cukorfogyasztás lényegesen hozzájárul a rákos megbetegedések növekedéséhez, mivel lelassítja az immunrendszert. Nagy mennyiségben pusztítja a B vitamint a szervezetben. Emellett gátolja a sejt légzést. A sejtek nem kapnak elegendő oxigént a működéshez és elkezdenek pusztulni.

Mind a finomított fehér cukor, mind a barna cukor káros a szervezetünkre. A barna cukor nem más mint álcázott fehér cukor, csak melasz van hozzáadva. A nyerscukor illúzióját egy speciális kristályosító eljárással nyerik. A hatása ugyanolyan káros. A vér alacsony glukóz szintjének következtében az agyműködés és reakció hatásfok romlik. Az utakon bekövetkező autósbalesetek nagy része a cukorfogyasztás miatt történik. Nőknél a menstruációs fájdalmak megszűnhetnek, ha nem fogyasztanak cukrot. A pattanásos bőr jó jele lehet annak, hogy az illető sok cukrot fogyaszt. Ha cukor szintünk normális, az élősködők, mint például szúnyogok elkerülnek bennünket. Azok akik nem fogyasztanak cukrot napvédő szerek nélkül is tudnak napozni anélkül, hogy leégnének. A bőr sokkal ellenállóbb lesz a napsugárral szemben. A cukor fogyasztása  elősegíti a szív koszorúér trombózist, az elhízást és a cukorbetegséget,  a fogszuvasodást és fogíny betegségeket, az aranyeret és gyomorfekélyt.